Nieuws

Al het nieuws van het huidige seizoen

Zaterdag 19 mei 2018

Koning!!

Koningschieten 2018: Theo Sommers koning Sint Matthiasgilde Oploo


Op zaterdag 19 mei heeft Theo Sommers zich tot koning van het Sint Matthlasgilde geschoten. Theo neemt het ko­ningschap over van Jan van Sambeek, die de functie een jaar lang vervulde. Koningin is Theo's vrouw Toos.


Theo beslechtte de strijd met het 368ste schot. Dat deed hij uitgekiend, aangezien hij in de voorlaatste ronde per ongeluk zijn schot blind loste voor dat hij goed gericht had. Kans verkeken, zo leek het, omdat een volgende ronde niet meer zou komen. Maar de strijd verliep toch al eigenaardig genoeg om toch nog eens aan de boom te kunnen staan: voorafgaand aan de strijd gokten veel schutters op een hoog aantal schoten, aangezien de houten vogel van Jan van Sambeek erg dik was. Al vlot spleet ;het hout echter in tweeën, maar toch bleef het hout om de spil moeilijk bereikbaar voor de kogels. Uiteindelijk kwam de vogel dus naar beneden met een mooi schotenaantal van 368.


Naast het koningschieten voor de gildebroeders was er ook veel animo voor het schieten om de titel 'dagkoning' voor niet-gildeleden.

Het deed het hele gilde veel deugd dat er zoveel mensen op af waren gekomen, evenals de variëteit van het volk


De titel van dagkoning ging uiteindelijk naar Nelly Cornelissen.


Theo en Toos gaan een mooie ko-ningsjaar tegemoet met verschil­lende gildedagen en ook het drie­jaarlijkse Europees Schutters Tref- fen, dat dit jaar in Noord-Limburg wordt gehouden.

Foto_koningspaar2018

Foto's van Koningschieten 2018 (komen nog)

Juli 08, 2018

Nieuws

Tontje Treft 2018 aankleding terrein

Tontjesdag in een nieuw jasje: Tontje Treft 2018


Op zondag 8 julie was het weer Tontjesdag op het Watermolenterrein, on der de nieuwe naam 'Tontje Treft'. Met foodtrucks, Live muziek, DJ's en diverse activiteiten in de buitenlucht.

Kringgildedag LvC in Groeningen


Zondag 1 juli zal het Sint Matthias gilde deelnemen aan de gildedag georganiseerd door het St. Anthonius en St. Nicolaasgilde te Groeningen. Diverse gildeleden zullen meedoen aan de wedstrijden. Meer info op de site!

februari 12, 2018 :00 uur

Carnaval!

Koningsschieten2018Poster

Nieuws

Mei 19, 2018

Marion-en-Jet-Carnaval

Vrouwen bij het gilde. Carnaval 2018 in Oploo

Een ludieke actie van Oploonaren Marion v. Daal en Jet Lenkens leverde hen een prijs op met de carnavalsoptocht in Oploo. Dit vanwege de recente statuut-wijzigingen. Ook bij het gilde? Contacteer ons dan of bel Piet Bruisten

November 17, 2018

Binnenkort

Henk en Ruud selecteren de speciaalbieren

PRUUVE 2018


Zet het alvast in je agenda, op zaterdag 17 november 2018 vindt wederom een editie van Pruuve plaats. Het specialbier evenement uit de regio met tientallen soorten bieren, live muziek, versnaperingen & gezelligheid!

September 21, 2018

Overlijden

Foto Gerrit Verheijen rouwkaart

In memoriam: Gerrit Verheijen


Op vrijdagavond 21 september jongstleden is gewaardeerd gildebroeder Gerrit Verheijen op 77 jarige leeftijd komen te overlijden. Gerrit is gecremeerd op vrijdag 28 september in besloten kring in Venray. Het gilde was hierbij aanwezig om hem de laatste eer te bewijzen. Gerrit was Koning in 1995, 1999 en 2003 met zijn vrouw Lia.

Augustus 26, 2018

Nieuws

Oploo-Handel altaar hoofdvaandel

Processie Oploo-Handel 2018


Afgelopen 26 augustus vond de jaarlijkse processie Oploo-Handel plaats, de 198ste keer alweer. Het gilde was met een kleine 20 personen aanwezig. Ook fanfare Excelsior was aanwezig bij de rondgang in het processiepark en de eucharistieviering. De bedevaart werd besloten onder het genot van koffie met gebak.

April 28, 2019

Planning

Nieuws / geweest

Vrije Gildedag Groeningen

Ons gilde heeft hele mooie resultaten behaald op deze vrije gildedag

Theo Trommen; - Eerste prijs ereklasse Theo Heiligers - Eerste prijs A klasse Ties van Riet

Vendelen; - Eerste prijs groep (Joerie, Twan, Mark, Matt en Bas) - Eerste prijs A klasse Marc Ermens - Eerste prijs 50+ met acrobatiek Matt Ermens

Optocht; - Tweede prijs standaardrijden optocht Emiel vd Weijer

Kruisboog; - Eerste prijs korps (Gerrit, Jan, Ronnie en Theo) - Eerste prijs kampioen Ronnie Sommers. Gefeliciteerd allen!

Juli 1, 2018

April 27, 2018 12:00 uur 

Feest

Gilde_KoningsdagStunnis

Koningsdag 2018: Ceremonie gedecoreerden lintjesregen

Het Sint Matthias Gilde was aanwezig om de gedecoreerden van de lintjesregen 2018/2017 een vendelgroet te brengen bij het gemeentehuis en op de Brink in Sint Anthonis.

April 22, 2018

Nieuws / geweest

De prijswinnaars

Brabants Kampioenschap Kruisboogschieten 2018. Goede resultaten voor ons gilde!


In Groeningen behaalden diverse Plosse gildebroeders prijzen. Theo Heijligers 1e plaats Ere Klasse met diopter.  Ronnie Sommers en Jan van Sambeek werden respectievelijk 2e en 3e in klasse zonder diopter. Tevens won het Plosse korps de eerste plaats. Bekijk hier het verslag van Omroep Land van Cuijk

Oktober 13, 2018 

Binnenkort

Hoofdliedendag 's-Hertogenbosch 2018


De noord-Brabantse Federatie van Schuttersgilde organiseerd jaarlijkst een bijeenkomst voor de overheden van de aangesloten gilden.

Logo_NBFS

September 16, 2018

Nieuws / geweest

Brabants Kampioenschap VTBS te Ech: geweldige resultaten!


Op zonag 16 september hebben diverse gildebroeders deelgenomen aan de Brabantse kampioenschappen VTBS bij het Sint Willebrordusgilde te Esch. We hebben hierbij wederom mooie resultaten behaald:

  • 3e Prijs Vendelen Klasse A: Marc Ermens
  • 3e Prijs Groepsvendelen
  • 3e plaats Trommen groep klasse A
  • 3e plaats Trommen Ereklasse: Theo Heijligers
  • 2e plaats Trommen klasse A: Jan van Riet (jr)
  • 3e plaats Trommen klasse A: Ties van Riet

Nieuws / geweest

April 22, 2018

Matthiasgilde op bivak bij het EST

Europees Schuttersgilde Treffen 2018 (EST) te Leudal


IHet Europees Schutterstreffen is een feest der verbroedering. Eens in de drie jaar ontmoeten zo’n 600 schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden uit heel Europa elkaar. Ons gilde was uiteraard van de partij en heeft deelgenomen aan de wedstrijden en optochten. Een heel leuk weekend.

April 27, 2019

Feest

Henk en Ruud selecteren de speciaalbieren

NBFS Kruisboog Wip te Heijen

 

Op zondag 28 april zal er een kruisboog wip wedstrijd plaatsvinden in Heijen, de gastheer is hierbij het Sint Dionysiusgilde Heijen. Diverse gildebroeders zullen hier aan deelnemen.

Logo_NBFS

Koningsdag 2019 in Sint Anthonis

 

Net als vorig jaar zal het Plosse gilde een rol vervullen bij de festiviteiten rondom Koningsdag in Sint Anthonis. Detals zullen t.z.t. bekend gemaakt worden in de lokale media.

NLDoet

Maart 16, 2019

Februari 17, 2019

Jubileum

Foto Gerrit Verheijen rouwkaart

Landelijke vrijwilligersdag NL Doet


Ook dit jaar zal ons gilde deelnemen aan de landelijke vrijwilligersdag van NL Doet. We gaan klussen in en rondom de molens. We hopen op een mooie opkomst.

Foto Gerrit Verheijen rouwkaart

100 jarig bestaan Schilder van den Hoogenhoff

 

Het schilderbedrijf van gildebroeder Henk van den Hoogenhoff bestaat dit jaar 100 jaar. Het gilde draagt graag bij aan deze geweldige mijlpaal.

Oploo-Handel altaar hoofdvaandel

Jaarvergadering Kring Land van Cuijk te Sint Anthonis

 

De jaarlijkse vergadering van de gildekring Land van Cuijk vindt dit jaar plaats in SInt Anthonis, georganiseerd door het St. Antoniusgilde. Een afvaardiging van ons gilde zal hierbij aanwezig zijn.

Matthiasgilde op bivak bij het EST

Jaarvergadering 2019 Algemene ledenvergadering

 

Op maandag 7 januari trapte het gilde het nieuwe jaar af met de jaarvergadering. Hierbij werd onder andere het afgelopen jaar geëvalueerd en blikten we vooruit. Tevens zijn er drie nieuwe gildezusters geballoteerd: Marion, Jet en Anne.

Binnenkort

Januari 07, 2019

Nieuws / geweest

Januari 26, 2019