Pruuve

Op zaterdag 19 november vindt tussen 16.00 en 00.00 uur de zevende editie van bierproeverij Pruuve plaats op het terrein bij de historische watermolen in Oploo. Sinds 2014 wordt het evenement georganiseerd door ons Sint Matthiasgilde.


Wegens de Covid pandemie moesten wij van het Sint Matthiasgilde ons geliefde evenement aanpassen. Afgelopen twee jaar heeft Het Gilde ervoor gekozen om de zogenaamde ‘Thuuspruuveboxen’ uit te geven, zodat men toch het bourgondische sfeertje van Pruuve kon proeven. Het Sint Matthiasgilde is dan ook dankbaar dat de bierproeverij weer plaats kan vinden. Niets is fijner dan het delen van gezelligheid. Zoals het bij een bierproeverij hoort te zijn!

 

Bij Pruuve draait het om proeven van nieuwe bieren. We hebben het dan vooral over speciaal bieren of 'Craft beer'. Op Pruuve zijn dit jaar ongeveer 35 verschillende nationale en internationale bieren te proeven. Veel bieren die geschonken worden zijn in Nederland niet of moeilijk verkrijgbaar, hier wordt, naast kwaliteit, specifiek op geselecteerd.


De bieren worden geschonken in proefglazen die gekocht kunnen worden voor € 2,50 per cosumptiebon. De entree is gratis! Vanaf 18.00 uur zorgt de band Monomanonemanband voor muzikaal vertier.

 

De bierlijst zal zo spoedig mogelijk online komen. Dus houd deze site of de Facebook pagina 'Bierproeverij Pruuve’ in de gaten.

 

Wij hopen weer op een onvergetelijke editie van Bierproeverij Pruuve.

Bierkaart Pruuve editie 2022


Hieronder in detail de bieren tijdens deze editie van Pruuve. De bieren worden geschonken in een proefglas en in sommige gevallen als fles.


Klik op de menukaarten om te vergroten!

Poster Pruuve 2022 Oploo

Bierproeverij Pruuve 2019

 

Zaterdag 16 november 2019 gaan om 16:00 de deuren open voor de 6de editie van Pruuve. Zoals jullie gewend zijn: gratis entree!


In 2019 schenken we weer minimaal 40 bieren, uiteenlopend qua bierstijlen, land van herkomst en nog veel meer kenmerken. Entree is gratis, dus je kunt zo binnenlopen, €2,00 per consumptiebon en met lekkere winterse keuken! De bieren zullen geschonken worden in proefglaasjes van 15cl voor 1 consumptiebon. Natuurlijk is er een gezellig muziekje voor de bekende en goede sfeer. Gezelligheid en lekker bier, dat is Pruuve! De bierlijst zal t.z.t. ook op de website en de Facebook-pagina te vinden zijn. Tot 16 november! Proost

Poster Pruuve 2019, design by

Roos van Riet Illustraties

Poster Pruuve 2019

Wat is Pruuve?

PRUUVE HISTORIE

 

Speciaalbier trend

Speciaalbier geniet al lange tijd grote populairiteit onder zowel ouderen als jongeren. Deze trend gaat samen met een exponentionele groei van het aantal brouwerijen. Nieuwe merken en herboren merken worden in volle glorie gebrouwen en ervaren een groeiende afname.

 

Edities

De eerste iditie vond plaats in november 2014, het was direct een groot succes. Tijdens de evaluatie was het dan ook direct de ambitie om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Inmiddels hebben er edities plaatsgevonden in 2014, 2015, 2016 en 2017. In 2018 vierden we ons eerste lustrum.

WAT MAAKT PRUUVE UNIEK?


In en om de watermolen, gezellige live-muziek en een gemoeddelijke sfeer.


Het aantal speciaalbier-evenementen in de regio groeit als kool. Echter weet Pruuve zich te onderscheiden met een assortiment aan bieren welke vanuit ver over de grens naar Oploo gehaald wordt. De fam. v. Hoogenhof haalt hoogstpersoonlijk de bieren in het buitenland op, soms zelfs direct vanuit de brouwerij.

Landen waaruit het bier afkomstig is:

  • België
  • Tjechië
  • Duitsland
  • Polen
  • Nederland

Voorgaande edities:

Poster Pruuve 2018

Vals Paterke

5 jaar Vals Paterke, 5 jaar aanwezig op Pruuve, en nu zelfs 4 bieren! Sinds de eerste editie staan de bieren van Vals Paterke op de bierkaart van Pruuve. Eerst alleen met de Tripel, dit jaar met liefst 4 verschillende bieren. Het jongste bier is het Feestbier, gebrouwen ter ere van 5 jaar Vals Paterke. Een heerlijk fris smakend en ruikend bier van 7,5%. Brouwer Ivan Geudens zal als andere jaren weer zelf op Pruuve aanwezig zijn! En de Tripel en de Goud hebben we wederom van het vat!

Brouwer Ivan Geudens met zijn speciale en gelimiteerde Vals Paterke Feestbier. Bijzonder en verkrijgbaar op Pruuve!

Ivan Geudens brouwer Vals Paterke

De bierlijst van Pruuve 2018 5e Editie met onderaan de Pruuve-suggesties!

Pruuve 2018 bierenlijst 1
Pruuve 2018 bierenlijst 2

PRUUVE POSTER 2017

Poster Pruuve 2017

Een groot succes.... zaterdag 18 november 2017 vanaf 16:00 tot 00:00 uur. Gratis entree!

Afgelopen 2017 vond alweer de 4e editie van Pruuve plaats in de watermolen van Oploo. Ooit begonnen als onderdeel van Zomergasten (Alle Minse), nu alweer een aantal jaren een volwaardig en druk bezocht evenement. Pruuve is dialect voor 'proeven', je smaakpapillen moeten namelijk flink aan het werk met al die lekkere bieren tot je beschikking. Pruuve staat in Oploo ook synoniem voor: gezelligheid, genieten, broederschap en het leven vieren.

Wat konden we afgelopen keer Pruuve?


Afgelopen editie gingen we zelfs een uurtje langer door!! Dus een uur extra Pruuve.


In 2017 hadden we maarliefst 40 bieren bij Prruve, uit verschillende landen, zelfs uit the USA. Voor de mensen die niet van bier houden, was er heerlijke Griekse wijn. Ook is er gedacht aan de inwendige mens, zo was er ook een kraam waar je eten kunt halen. Muziekale omlijsting mocht ook niet ontbreken in de vorm van muziekant Rogé Zwart. Hieronder een inzicht in de bierkaart van de 2017 editie:

1. Vals Paterke Goud VAN HET VAT!

2. Sint Matthias Speltbier

3. Vieux Temps

4. Grisette Blanche Bio

5. Franziskaner Hefe-Weissbier

6. Jaipur

7. Brutus

8. Smaragd

9. Car d'Or

10. 7PK

11. De Chokier

12. TRPL

13. Plato 18.25

14. Vals Paterke Tripel

15. Tripel Karmeliet

16. Lupulus Blond

17. Ename Tripel

18. Tank 7 Farmhouse Ale

19. Goliath Tripel

20. Troubadour Magma

21. Augustijn Grand Cru

22. Serafijn Grand Cru

23. Paix Dieu

24. Ribaldus Stoutest Porter

25. Ciney Brune

26. Oktober23

27. Vals Paterke Donker

28. Pardubicky Porter

29. Lupulus Hibernatus

30. Kleveretien

31. Adriaen Brouwer Winter Wood 2018

32. Val-Dieu Grand Cru

33. Malheur 12

34. Bellevue Kriek Extra

35. Gueuze (onbepaald nog)

36. Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen

37. Duchesse de Bourgogne

38. Pére Noël

39. Hertog Jan Pilsener

40. Radegast Ryze Horka

PRUUVE POSTER 2016

Poster Pruuve 2016

DE BIERKAART


Wilt u graag zien wat er zoal geschonken wordt op het Pruuve evenement? Bij ons geen standaard biertjes en pilsjes, maar alleen de lekkerste en meest speciale bieren. Neem eens een kijkje op de bierkaart van Pruuve editie 2016